Wie is Hein?

DSC_0252

CV

Naam:                       Henricus Coenradus Nicolaas Vergeer
Geboren:                  2 mei 1961 in Haastrecht (ZH)
Woonplaats:            Haastrecht
Burgerlijke staat:    Gehuwd en vader van twee dochters.

BIOGRAFIE

Hein Vergeer wordt op zijn 14e jaar lid van de Lekstreek. Direct in zijn eerste jaar wordt hij kampioen in zijn leeftijdsklasse waarna er nog vele kampioenschappen volgen; In het tweede jaar wordt Hein baankampioen binnen zijn club. In het derde jaar clubkampioen, baankampioen, kampioen van gewest Zuid Holland en juniorenkampioen van Nederland.

Via Jong Oranje weet Hein Vergeer een plaats te bemachtigen binnen de kernploeg naast namen als Hilbert van der Duim, Piet Kleine, Yep Kramer en Frits Schalij en begint de professionele schaatscarrière.

In zijn totale schaatscarrière wordt Hein 2x Nederlands kampioen sprint, 2x Nederlands kampioen allround, 1 x Nederlands kampioen afstanden, 2 x Europees kampioen allround en 2 x wereldkampioen allround. Daarnaast heeft Hein Vergeer deelgenomen aan de Olympische Spelen in Sarajevo & Calgary.

Helaas komt er door een blessure, een beknelde slagader in de heup, een einde aan de professionele schaatscarrière van Hein.

Omdat sport en scoren hoog in het vaandel staan neemt Hein in 2006 deel aan het tv-programma ‘Sterren dansen op het ijs’, waarbij hij de finale weet te winnen.

In 2007 wordt Hein coach bij het tv-programma “De afvallers XXL”. Door dit programma en de vanzelfsprekendheid van Hein over gezond leven is Hein zich meer gaan verdiepen in dit onderwerp waarbij voeding en bewegen een grote rol spelen.

Zijn deelname aan bovenstaande programma’s heeft Hein later doen besluiten een boek te schrijven. In het boek “De wil om te winnen” beschrijft Hein zijn visie op het leven waarbij de persoonlijke ervaringen uit zijn sport-, maatschappelijke-  en privéleven  de leidraad vormen.